logo  
 
 
   
 
  Uporabnik
  Geslo
  Zapomni si geslo
 
ZAČNITE TUKAJ
Naslovnica
Predstavitev
Pravila in zakoni
Novice
EU kotiček
Zadružništvo
Koristne povezave
 
 
 

 
 

 
 

 
     
   
     
     
   
     
   
     
   
     
   
     
SPREJET ZAKON O ZAČASNIH UKREPIH ZA OMILITEV IN ODPRAVO POSLEDIC COVID – 19 (ZZUOOP)

Na Zadružni zvezi Slovenije smo pripravili povzetke interventnih in začasnih ukrepov, ki jih prinaša Zakon o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (ZZUOOP) t.i. »PKP5«., ki ga je Državni zbor RS sprejel na seji 15. 10. 2020. Po informacijah iz medijev je pričakovati objavo ZZUOOP v Uradnem listu 22. 10. 2020, zakon pa prične veljati naslednji dan po objavi. Gradivo je dostopno na povezavi

Gradivo
 
LICITACIJA govedi rjave pasme v soboto 17. oktobra 2020 preko družabnih omrežij
Spoštovani, zaradi trenutne epidemiološke situacije je bila preklicana razstava in licitacija govedi rjave pasme v Poljubinju. Licitacija bo izpeljana v soboto 17. oktobra 2020 med 10. in 12. uro preko aplikacije WhatsApp. Več o spletni licitaciji govedi najdete na povezavi: https://www.govedo.si/10-10-2020-vabljeni-v-poljubinj-na-razstavo-in-avkcijo-govedi-rjave-pasme/
 
Obvestilo pred začetkom plačevanja prispevka za promocijo v sektorjih mleko in meso

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano obvešča vse vključene v sheme kakovosti, da so v zaključni fazi pridobivanja pravnih podlag za pobiranje prispevka v sektorju mleka in sektorju mesa, za drugo programsko obdobje (2020-2022). Pogoj za začetek pobiranja prispevka v omenjenih sektorjih je le še pridobitev sklepa Evropske komisije o združljivosti sheme državne pomoči s Pogodbo o delovanju Evropske unije. Po prejetju sklepa, se obvezni prispevek za posamezen sektor začne obračunavati prvi dan naslednjega meseca, po objavi naznanila o pridobitvi omenjenega sklepa. Predvideva se, da bo omenjeni sklep prejet v mesecu avgustu letos, kar pomeni, da se bo pobiranje prispevka za oba sektorja pričelo z mesecem septembrom 2020.

Uvaja se tudi novost pri pobiranju prispevka in sicer, da bo le-to potekalo preko elektronske aplikacije Evidenca plačila prispevka za promocijo (aplikacija EZPP). Ročno izpolnjevanje in pošiljanje obrazcev tako ne bo več mogoče, aplikacija pa bo nudila možnost pooblaščanja druge osebe za oddajo obrazca s strani zavezanca. Trenutno je ministrstvo v fazi intenzivnega testiranja aplikacije EZPP. Aplikacija in navodila za uporabnike bodo predvidoma pripravljena za uporabo do meseca septembra 2020.

Preberite več...
 
4. julij 2020 Mednarodni dan zadrug

Vsako prvo soboto v juliju obeležujemo mednarodni dan zadrug. Letošnje leto je Mednarodna zadružna zveza (ICA) pozvala k ozaveščanju pomembnosti zadrug pri doseganju okoljskih ciljev na področju doseganja ciljev za trajnostni razvoj določenih s strani Združenih narodov. Namen letošnje teme mednarodnega dne je poudariti, da so zadruge pomemben člen podeželja in kmetijstva, saj so organizirani in izobraženi kmetje bolj učinkoviti v doseganju ekonomskih, okoljskih in socialnih ciljev in posledično z zasledovanjem lokalnih ciljev stremijo k napredku na lokalni in globalni ravni. Združevanje omogoča izvajanje novih storitev na različnih področjih glede na potrebe trga ter omogoča učinkovitejše in lažje skupno investiranje v nove tehnologije, ki bodo omogočale prilagoditve in modernizacijo pridelave hrane ter iskanje novih tržnih niš.

Več o mednarodnem dnevu si lahko preberete na spletni strani ICA (https://www.ica.coop/en/2020-international-day-cooperatives)

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 4 od 118
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
   
 
 
   
 
   
   
 
free hit counters