Zadružna zveza Slovenije je 16. marca 2022 za svoje članice organizirala izobraževanje z področja delovnega prava. Udeleženke so se seznanile z obveznimi in neobveznimi notranjimi akti delodajalca, s težavami, ki se pojavljajo v praksi, če akti pri delodajalcih niso povsem v skladu z delovno-pravno zakonodajo, z aktualno sodno prakso in s temeljnimi vprašanji oz. zahtevami, ki jih zasleduje inšpekcija za delo. S področja kadrovskih evidenc so se slušateljice seznanile, katero dokumentacijo je potrebno arhivirati v personalne mape in kako zakonito ter hkrati skladno z varstvom osebnih podatkov voditi obvezne kadrovske evidence.

Uvodno smo poslušali g. Miho Šercerja, odvetnika, specializiranega predvsem za delovno in gospodarsko pravo, avtorja številnih člankov in predavatelja, popoldanski del pa sta izvedli ga. Tanja Breznik, prav tako pravnica in strokovnjakinja za delovno pravo in varstvo osebnih podatkov, v sodelovanju z go. Štefanijo Kadliček, ustanoviteljico in aktualno prokuristko podjetja Trgotur d.o.o., ki že več kot 40 let aktivno deluje na kadrovskem in delovno pravnem področju.

Preberite tudi