Na temeljih tradicije v poslovni model prihodnosti

Na Kongresu Zadružne zveze Slovenije (ZZS), ki je pod naslovom Na temeljih tradicije v poslovni model prihodnosti potekal 9. junija 2021 na Brdu, so se zadružniki posvetili nujno potrebnemu koraku digitalizacije zadrug.

Ta korak, ki ga narekujejo tako vzori zadružništva iz tujine kot smernice EU na področju digitalne transformacije, predvsem pa potreba po še večji konkurenčnosti zadrug, je v nekaterih zadrugah že v teku, večina njih pa se, kot kažejo rezultati zadnje raziskave, s tem šele začenja spopadati.

Zadružna zveza je predstavila vizijo transformacije, ki temelji na zasledovanju pobud zadrug članic, prepoznavanju njihovih potreb in postopnem razvoju glede na trenutno stanje v zadrugah.

Spodaj si lahko ogledate video reportažo ali pa si prenesete program kongresa ZZS 2021 in gradiva predavateljev.

Oglejte si tudi

nov.
06
2022

Oddaja Ljudje in zemlja na TV SLO 1 v celoti namenjena slovenskemu zadružništvu.

V nedeljo, 6. novembra 2022 ste si na TV Slovenija 1 lahko ogledali oddajo Ljudje in zemlja, ki je bila v celoti namenjena slovenskemu zadružništvu. Predstavile sta se dve zadrugi, ki delujeta v Kamniško Zasavski regiji. Ogledali pa ste si lahko tudi pogovor s predsednikom Zadružne zveze Slovenije o zgodovini slovenskega zadružništva in o vlogi zadrug v današnjem času ter izzivih zadružništva v prihodnosti. Vabljeni k ogledu in odkrivanju zgodb naših zadrug, ki si jih lahko ogledate na spletni povezavi: https://365.rtvslo.si/arhiv/ljudje-in-zemlja/174911457

Preberi več