Projekt,
nastal na pobudo slovenskih čebelarjev, je v 11 letih prerasel v praznik
slovenske hrane in naši najmlajši v vrtcih in osnovnih šolah prevzemajo vlogo
njenih ambasadorjev. Zavedanje, da hrana ne zraste v trgovini, podkrepljeno z
razmislekom o trajnostni in zdravi izbiri živil za prehrano prenašajo v domove
do svojih skrbnikov. Prve generacije mladih odraslih, ki so v vseh teh letih
soustvarjale projekt, pa že prenašajo zavedanje tudi na naslednje generacije.
Projekt je tako in prav zato izrazito medgeneracijski, množilen in dolgoročen.
Letošnje
leto je posebno, saj je Slovenija tudi Evropska gastronomska regija, generalna
skupščina Združenih narodov pa je 2021 proglasila za Mednarodno leto sadja in
zelenjave.
Veseli nas, da je organizacija osrednje novinarske konference, s katero napovedujemo dogodek, zaupana Zadružni zvezi Slovenije. Novinarska konferenca, na kateri bodo sodelovala vodstva pristojnih ministrstev ter kmetijskih in živilskih organizacij, bo potekala v torek, 16. novembra 2021 v online obliki.
Naj dan slovenske hrane postane prav vsak dan!