Vsako prvo soboto v juliju obeležujemo mednarodni dan zadrug. Letošnje leto je Mednarodna zadružna zveza (ICA) pozvala k ozaveščanju pomembnosti zadrug pri doseganju okoljskih ciljev na področju doseganja ciljev za trajnostni razvoj določenih s strani Združenih narodov. Namen letošnje teme mednarodnega dne je poudariti, da so zadruge pomemben člen podeželja in kmetijstva, saj so organizirani in izobraženi kmetje bolj učinkoviti v doseganju ekonomskih, okoljskih in socialnih ciljev in posledično z zasledovanjem lokalnih ciljev stremijo k napredku na lokalni in globalni ravni. Združevanje omogoča izvajanje novih storitev na različnih področjih glede na potrebe trga ter omogoča učinkovitejše in lažje skupno investiranje v nove tehnologije, ki bodo omogočale prilagoditve in modernizacijo pridelave hrane ter iskanje novih tržnih niš.

Več o mednarodnem dnevu si lahko preberete na spletni strani ICA.

Preberite tudi

Slovenskega kmeta med krizo ne moremo pustiti samega

Zadružna zveza Slovenije letos obeležuje 150. obletnico organiziranega zadružništva na Slovenskem. V časopisu Kmečki glas preberite intervju s predsednikom Borutom Florjančičem, ki verjame, da je zadružništvo pravi poslovni model za krepitev slovenskega kmetijstva.

Preberi več