Iz dneva v teden slovenske hrane z »Recepti z okusi Slovenije«
Stanovske organizacije kmetov, zadrug in čebelarjev vas z »Recepti z okusi Slovenije« vabimo, da podprete našo pobudo za obeleževanje tedna slovenske hrane od 13. do 19. novembra 2023.
Deli:
Stanovske organizacije kmetov, zadrug in čebelarjev vas z »Recepti z okusi Slovenije« vabimo, da podprete našo pobudo za obeleževanje tedna slovenske hrane od 13. do 19. novembra 2023.
Cilj projekta je povezati vse deležnike v trajnostno in odgovorno lokalno prehransko verigo od njive do krožnika za dobrobit vseh generacij – tako danes kot v prihodnosti.
V tednu, ko obeležujemo dan slovenske hrane, tradicionalne slovenske jedi s ponosom umestite v osrčje jedilnikov – tako v javnih ustanovah kot v toplini vašega doma.
Naj vsak grižljaj odseva bogastvo in raznolikost slovenskih polj in vrtov, sadovnjakov, vinogradov, travnikov, pašnikov ter gozdov.
Skupaj krepimo slovensko podeželje in gospodarstvo, ohranjajmo slikovito krajino in biotsko pestrost ter zidajmo zdravo prihodnost vseh nas.
Tudi ostale dnevne obroke, kot so zajtrk, večerja in malica – le-te pripravite iz pridelkov in živil slovenskega porekla. V toplini doma specite kruh in ga za zajtrk užijte v krogu najdražjih – namazanega z maslom in medom, ob skodelici mleka ter sočnem jabolku. Zvrhana skleda sveže zelenjave naj spremlja vaš vsakdan.
Prelistajte knjižico z okusnimi recepti tradicionalnih slovenskih jedi in jo prenesite na svoj računalnik ali pametni telefon.
Leto 2025 je Generalna skupščina Združenih narodov po trinajstih letih znova razglasila za mednarodno leto zadrug, ki bo po vsem svetu oznamovano s sloganom »Zadruge gradijo boljši svet.«.
Na tej spletni strani uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi, zato vas prosimo, da s klikom na spodnji gumb potrdite uporabo piškotkov na naši spletni strani.